fredag 30. juli 2010

I en vakker kveldssol fikk jeg knipset "Costa Luminosa" på veg fra Ålesund idet hun "slipper" losen. Har dere noen gang lurt på hvorfor alle cruisebåtene jeg tar bilde av bare har baugen mot styrbord/høgre? 
Nå skal dere få vite hvorfor. De aller fleste båtene kommer så tidlig om morgenen til havn at ikke alle har fått opp øynene enda.
Derfor er det en mer passende tid når de forlater havn en gang utpå ettermiddagen


Men her er beviset på at jeg også kan klare å fange de med kamera også om morgenen. Denne skuta som heter "Westerdam" gikk inn til Ålesund kl.07.15, akkurat da jeg skulle ut av huset for å dra på jobb. Men klarte ikke la være å finne fotoapparatet likevel.




Naboens kuer er ofte vitne til at jeg står ute på terassen eller i loftsvinduet med kamera. Mon tro hva de ville sagt om de kunne snakke....








På tur mot heimbygda.
Sist jeg stod og venta på fergen over til Hareid foreviget jeg dette lille skjæret like ved moloen på Sulesund.








Barndomsbygden!!
Her er barndomsbygda mi sett fra andre siden av fjorden. Den er ikke stor, men den er ganske sjarmerende på nært hold.

lørdag 24. juli 2010

SOL!!

På en helt vanlig lørdag i juli, når sola endelig har funnet veien til oss, så er det mange ting som plutselig MÅ gjøres. Klippe plen, slå ned og pakke telt, vaske bil, etc. I tillegg skal en ha tid å bare ligge rett ut på en solseng og nyte det en kan få av D-vitamin fra sola. For hvem vet når det kan bli noen neste gang....
Men når en alikevel må sette seg i bilen for å ta en tur på butikken så ble det idag litt fristende å ta en omvei hjem. En tur om Alnes er en virkelig opplevelse på en dag som denne.

Nesten hjemme var det bare å stoppe enda en gang for å finne frem kamera.
Glitrende sjø, sol og blå himmel. Kan det bedre bli??

fredag 23. juli 2010

Vakkert!!

Når skyene forsvinner og tar regnet med  seg kan vi jo falle i de tanker at vi likevel bor på et flott sted. Da jeg kastet et tilfeldig blikk utav vinduet fikk jeg et utrolig flott syn. Jeg tok meg ikke tid til å skifte linse på fotoapparatet, så bildet ble litt uklart. Men jeg håper idyllen kan leses likevel... Snart fullmåne!

torsdag 22. juli 2010

Værsjuk... eller ikke??

Hva gjør en når været ikke innser at vi ikke vil ha det?? Tja... en fortsetter vel i samme rutine som før, håper det snur snart og drømmer litt tilbake til tidligere finevær og turer.
Igår fikk jeg en melding fra våre venner i nord, med litt trøst:
"-dårlig vær her også, regn og kaldt. Starter ferie nordover."
De reiser i bobil, og det gjorde vi også sammen med dem i fjor høst. På bildet her er vi på vei nordover i Sverige sept-09.

Til Å-B og A-B:

Håper dere får en fin ferie, sammen med Åtto.

Ferieklem fra Siw









Været har mest lignet på høst her på Sunnmøre i dag. Akkurat nå er det 10,6´C utafor huset mitt. Skylaget har begynt å sprekke litt, men jeg tror jeg venter til jeg ser sola før jeg tror på den. Heldigvis har jeg det godt og varmt inne med en hardtjobbende varmepumpe.
Fra en kollega som bygger hytte i Stryn fikk jeg dette bildet som er tatt på formiddag 22.juli 2010.

tirsdag 20. juli 2010

Vått....

Sik ser det ut i det som skulle være sitteplassen min i sommer. Vått, grått, lite trivelig!!

fredag 16. juli 2010

Eidsfoss!

Tek du turen til idylliske Eidsfoss ei helg i juli kan det hende at du oppdager denne idyllen. En pent opparbeidd kanal ved det gamlejernverket.

Stoppar du bilen og rusler langs kanalen kjem du til ei lita trebru. Går du over brua finn du "festival-området" til Eidsfoss. Dette er et idyllisk sted ved Eikeren som har både sandstrand og grøntområde. Ei helg i juli hvert år, inntas dette området av steinentusiaster fra både inn og utland.

Her er noe av det su kan finne på ei slik "steinhelg"

tirsdag 13. juli 2010

Steintreff!

Til helgen avholdes et av sommerens store arrangementer for oss "steingalne".  Steintreffet på Eidsfoss samler hvert år mange entusiaster, både de mere profesjonelle og andre som bare er skuelystne.
Om dette er en av de stener du vil få se på Eidsfoss vet jeg ikke



Men om du ligger på en strand i "syden" finner du kanskje en slik en.....??


lørdag 10. juli 2010

Antrekket mitt!!

Idag  brukte eg "serken" min i et trivelig vikingbryllup. Brud og brudgom utgjorde et staselig par i et selskap der omtrent halvparten av gjestene hadde lagd seg et vikingkostyme. Bueskyting, kubbespill og tautrekking stod på programmet, eg trur toastmasteren sleit litt med å få med alle gjestane, men alle synes det var moro å vere tilskuere. Alle gode ønsker for fremtiden til brudeparet!! :-)

fredag 9. juli 2010

Ny veske.

Min nye veske!!

torsdag 8. juli 2010

Mere detaljer!

Det er vanskelig å vite hva en skal gjøre når forloverens klær ikke kommer i tide til bryllupet.

For ikke å røpe for mye av det han skal ha på seg, så vises det bare en liten detalj. Lagd av gjemte og kanskje litt glemte skatter jeg har hatt på loftet.

Som "junior" sa i går kveld: "-mamma, det ser ut som du koser deg ved symaskina". Og det gjør jeg virkelig. Spesielt når det er noe nytt og spennende!

onsdag 7. juli 2010

..en liten detalj!!

Det frisker opp med fargede bånd.....

tirsdag 6. juli 2010

Søm!

Slik ser det ut etter første trinn med søm på vikingkjolen min. Med litt mønster og litt fantasi, så kjem eg nok i mål føre helga.

mandag 5. juli 2010

Nye prosjekt.

Nå er det tid for å gjøre andre ting enn bare å tenke tak.

Hva gjør en når en er invitert i bryllup med tema fra Vikingtiden? Joda... en tenker så det knaker... og kanskje tenker en litt for lenge... For nå har jeg bare 4 kvelder på meg å få antrekket klart. For i invitasjonen stod det, "- kom gjerne tidsriktig kledd.." Så da var det å finne et sted som fortsatt selger stoff for egenproduksjon av klær. Heldigvis har vi ett i Ålesund og etter en times tid i butikken endte jeg opp med dette......


Om det blir likedan som på bildet gjenstår å se, men jeg gjør et forsøk. Har heller ikke bestemt meg for hvilken modell det blir! Men det beste er at jeg MÅ ta en bestemmelse ganske kjapt for jeg har dårlig med tid!

lørdag 3. juli 2010

Opprydding!

I dag har det vært dugnad rundt huset, og som dere ser under så er det ingen som har sluppet unna litt arbeid.
Det er deilig å være ferdig med det utvendige, nå gjenstår det innvendige arbeidet på loftet, men "mannen på taket" som kanskje blir omdøpt til "Snekker Andersen" skal ha ferie noen uker. Så loftet må vente. Til dere som har fulgt arbeidet med takskift, vil jeg nå si "GOD HELG"!! Men følg bare med videre, nye spennende oppgaver venter.

Idag har bestemor hatt god hjelp å rydde i hagen. Lille Magnus har allerede et godt lag å håndtere materialer.
Etterpå var det godt å få en liten "strekk" på loftet.






Når plenen er ryddet, er det igjen tid for å slå den ser jeg. Enkelte steder har markblomstene fått gode vilkår de to siste ukene.










fredag 2. juli 2010

HURRA!

Nå er taket ferdig på begge sider!

Svigermor har fått tilbake terassen sin.

Nå gjenstår det bare å rydde rundt huset og kjøre vekk alt rusket!!

torsdag 1. juli 2010

Bakedag!

Idag er taket ferdig på begge sider, men dere får ikke se bilde før alt stillas er borte. Arbeidet begynte kl.06 idag, men mannen kom ikke inn før langt på kveld likevel. Og hva tror dere jeg har bedrevet når jeg ikke har tatt bilder?? Jo... hele formiddagen "ræste" jeg rundt for å få fatt i de siste "delene" til taket. Endegavler var det ikke mange som hadde, men jeg klarte til slutt å finne mange nok.
Ettermiddagen ble brukt til en av mine favoritter, nemlig kransekakebaking.


Først tar en noen mandler, og maler de...

Så blander en de malte mandlene med melis og eggehvite.

Arbeid ingrediensene godt sammen til en smidig og blank deig





Og etter en tur gjennom stekeovnen har du en deilig kaffekake.
















Jeg lager sjelden bare én kransekake når jeg baker. Idag ble det 6 stk. Den ene skal foræres til en grand-niese som skal døpes på søndag. Den andre skal spises i bryllupet til en nevø neste lørdag, og den tredje skal i bryllup på Åheim om to uker. De tre siste får ligge i fryseren en stund til.