onsdag 23. juni 2010

St.Hans...


Det er St.Hans i dag, men det blir nok ikke noen feiring med bålbrenning og pølsegrilling. Det frister mere med  det våte element etter en lang, støvete og svett dag. Pølsene kan vi varme på komfyren, og ta en is til dessert før vi kryper til sengs for å samle krefter til en ny dag i morgen.
Svigermors terasse på bakkenivå har fått hard medfart under takarbeidet. Men nå er opprydding på gang, og etter at vi har fått kostet og spylt den, kan hun igjen ta den ibruk når det nye taket er på plass og stillaset fjernes.
Også i dag har det vært en stor cruise-dag i Ålesund.  Fordi jeg stod på bakkenivå med mye vegetasjon foran meg, ble jeg litt for seint oppmerksom på det møtet som fant sted på fjorden. Jeg trodde cruisebåten tutet for å ta farvel med losen, men det var for å hilse hurtigruta "Trollfjord" som kom fra sin tur til Geiranger.
De nyeste hurtiruteskipene har en god størrelse, men opp mot "slektninger" fra Caribien, så blir en bare "lillesøster".
Når en er ute hele dagen og har fotoapparatet i nærheten, kan en også klare å fange humlens flukt på et bilde. Skeptisk som jeg er på de fleste slike bzzz´nde objekter så går jeg ikke så altfor nær. Men kanskje du ser den likevel..?Utpå ettermiddagen/tidlig kveld ser det slik ut. Da har mannen på taketet nesten klart å få på det første dekningslaget. Og selvfølgelig oppdager en litt som en må fikse på underveis. Slik som råtne endefjøler. Heldigvis har vi en svigersønn med bl.a.liftutleie og etter en kjapp telefon er leieforholdet på plass. Mangler bare en bil som kan dra en tung lift gjennom undersjøiske tunneller.
Vi våknet til et flott vær idag. Og mannen på taket var tidlig oppe for å benytte det. Her er all gammel eternit-stein fjernet og det gjenstår å rive vekk den gamle pappen. Som dere ser er verneutstyret på plass. Kvit dress og maske.


2 kommentarer:

  1. Dokke e flinke og bestefar e superduper! Som han sa guten vår: han blir litt sliten da, men han gir sej aldri!!! Og belønninga blir heilt topp! Spørst om dokke må enten lage loftstue eller ha soverom der sjøl ei stond :)

    SvarSlett
  2. Trur vi må lage barløsning foran vinduene så vi kan sitte der med Martini-glassene og se på cruiseturistene til neste år!!

    SvarSlett