søndag 27. februar 2011

Jeg har blitt en DIS´er! About Genealogy…

DIS = Data I Slektsforsking
Dette med slektsforsking er ganske spennende. For en tid tilbake stod jeg fast i mitt søk på en mulig slektning og tok turen til et DIS –møte i håp om å kunne få ny informasjon til et søk og nye innfalsvinkler til søket. Det fikk jeg, sammen med mye annen informasjon om både DIS Norge og det arbeidet lokalforeningene i DIS-Norge gjør.

Nå er jeg medlem og kan kalle meg en ekte DIS´"er!!

Interessen for slekta er jo noe som alle  har i seg. Men de fleste ser ikke noe poeng i å finne ut av  alle “-menningene” sine. Akkurat det er vel ikke største oppgaven min heller, men det å finne ut av forfedrene, besteforeldre, oldeforeldre og så videre bakover, er ganske interesant. En kan lese mye om historie og levekår når en begynner å nøste. Kirkebøkene er til stor hjelp, og mange av dem er nå digitalisert slik at en kan sitte hjemme i sin egen stue og søke på nett på det som er tilgjengelig. Samt at folketellingene som er lagt ut i Digitalarkivet er et fantastisk hjelpemiddel.

Min interesse for slekta ser ut til å være ganske maksimal. Mine planer er at det skal foreligge en bok om etterkommere av min morfar og mormor om et års tid. For da planlegges det et større slektstreff et sted rundt Mjøsa.  Søskenbarntreffet vi hadde i august 2010 på Gjøvik, var et fantastisk vellykket arrangement, og nå er det vel på tide at også tremenningene får bli kjent med hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar