lørdag 28. januar 2012

Sola, lyset og livet!!

Jeg har begynt å tro at jeg er værsjuk. Denne vinteren er lang å komme gjennom synes jeg, aldri før har jeg sett så fram til vår og sommer. Det å kunne være ute i dagslys gir litt mere overskudd nå enn det gjorde før. Har det kanskje noe med alder å gjøre?

Lørdag er fridag og jeg har vært husmor på heltid i dagslys!! Litt sol har det også vært selv om det skyer mere til og det ser ut for at det blir snø eller regn til kvelden. Jeg ble så energisk da jeg så dagslyset komme at jeg har rukket over mer enn planene for dagen var. Nå er klesvasken unnagjort, kjøttdeig forvandlet til karbonader til kveldsmat og kjøttkaker til søndagsmiddag. I tillegg er det ryddet i et par kleskap, igjen….!!!

I tillegg fikk jeg med at sola gjorde seg klar for å ta kveld.

solnedgang 28.jan-2012 001

Nå tar jeg en velfortjent hvil. God helg alle sammen!! Smilefjes

fredag 27. januar 2012

Klubben i mitt hjerte!

Av og til (ganske ofte vil noen si) får jeg noen rare innfall. Som f.eks å strikke sitteundelag med logoen til Ålesund og Omegn Geologiforening Jeg har forsåvidt ikke noen generelle fritidsproblemer, men av og til må en bare gjøre noe annerledes og nytt.

Sitteunderlaget er strikket i “Vamse” fra Rauma og “Fritidsgarn” fra Sandnesgarn. Restegarn som tilfeldig var for hånden. Forsiden er tilpasset fargene i den originale logo, mens baksiden er vilkårlig strikket i rester av den blå og oransje.

Logo%20-%20%c5.O.G.JPG-for-web-normal[1]blogg jan-12 004blogg jan-12 005blogg jan-12 003

Som “junior” kommenterte då han såg resultatet: “-Ditta va imponerande mamsen.”

Hva synes du?

fredag 20. januar 2012

Nytt år og nye muligheter!

Vi er halvveis i den første måneden i det nye året. Vi har hatt et passe vindfullt  "vår-vær" siste tiden,  selv om kalenderen fortsatt viser at det skal være vinter noen uker ennå. Men det gjør ingenting at veiene er uten is, sørpe og masse snø når en tar ut bilen. Det kom imidlertid litt snø i går kveld her i "ytre strøk",  noe som resulterte at bilen måtte tines i formiddag før ferden gikk mot indre strøk. Det er som kjent litt forskjell på indre og ytre strøk på Sunnmøre når det gjelder vær og temperatur, og var det kaldt når jeg dro hjemmefra, så ble det enda kaldere dit jeg kom. Men det var noe annet jeg fikk se også...SOLA!!! Hva er vel vakrere syn enn når sola skinner fra en klar blå himmel på snøkledde Sunnmørsalper.
Ha en fin helg alle sammen!! ;-)

lørdag 14. januar 2012

2012 og litt til….

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!!
Det er en stund siden jeg sist var innom her, “bloggtørke” kalles vel det. Men nå er et nytt år ønsket velkommen av oss alle og vi går lysere tider imøte. Det merket jeg allerede sist fredag på vei hjem fra jobb. Det var faktisk en rest av dagslys igjen kl.16.
Nytt år gir også nye visjoner om alt en skal rekke over i de ubrukte månedene foran oss. Det første jeg tok fatt på var en kjole til ett av barnebarna. Forøvrig er det bare ei jente i barnebarnsflokken  enda, men jenta elsker rosa, og litt rosa blei det:
Det står igjen å feste tråder, men det blir vel ei råd med  det også.
I dag har jeg også plukka fram alt garnet mitt for en opprydding. Og jeg mener ALT…..  Nytt år er jo også tid for litt opprydding fra fjoråret så jeg tar fatt med friskt mot, så får en se om det dabber av etterhvert.
Noe annet er at jeg har startet opplading for lengre fjellturer til sommer og høst. Hardangervidda og Selbufjellet står høyt på lista og da må kondisen være sånn passe iallall. Så derfor…. nå stikker jeg på min daglige tur i utmarka.
Ha en fin helg!