søndag 27. februar 2011

Jeg har blitt en DIS´er! About Genealogy…

DIS = Data I Slektsforsking
Dette med slektsforsking er ganske spennende. For en tid tilbake stod jeg fast i mitt søk på en mulig slektning og tok turen til et DIS –møte i håp om å kunne få ny informasjon til et søk og nye innfalsvinkler til søket. Det fikk jeg, sammen med mye annen informasjon om både DIS Norge og det arbeidet lokalforeningene i DIS-Norge gjør.

Nå er jeg medlem og kan kalle meg en ekte DIS´"er!!

Interessen for slekta er jo noe som alle  har i seg. Men de fleste ser ikke noe poeng i å finne ut av  alle “-menningene” sine. Akkurat det er vel ikke største oppgaven min heller, men det å finne ut av forfedrene, besteforeldre, oldeforeldre og så videre bakover, er ganske interesant. En kan lese mye om historie og levekår når en begynner å nøste. Kirkebøkene er til stor hjelp, og mange av dem er nå digitalisert slik at en kan sitte hjemme i sin egen stue og søke på nett på det som er tilgjengelig. Samt at folketellingene som er lagt ut i Digitalarkivet er et fantastisk hjelpemiddel.

Min interesse for slekta ser ut til å være ganske maksimal. Mine planer er at det skal foreligge en bok om etterkommere av min morfar og mormor om et års tid. For da planlegges det et større slektstreff et sted rundt Mjøsa.  Søskenbarntreffet vi hadde i august 2010 på Gjøvik, var et fantastisk vellykket arrangement, og nå er det vel på tide at også tremenningene får bli kjent med hverandre.

fredag 18. februar 2011

Bestemor på salg......

Hmm... ble dette en bestemor til salgs eller er det en bestemor som har vært på salg..??
Vel vel.... Jeg er en bestemor og jeg har vært på salg!
Av en god kollega som selv har tre små gutter ble vi andre på jobben tipset om salg på leikebutikken like ved. Og vi var ikke vanskelige å overtale. Før jeg rakk å ta på meg jakke, så var to andre på vei ut døra allerede, og jeg så bare ryggen på de der de spurtet mot kjøpesenteret, med meg etter. Og som dere ser så fikk jeg kjøpt tre store LEGO - pakker til en pris en bare kan drømme om.
Dette blir et fint tilskudd til Lego-kassen som barnebarna "står på hodet" i hver gang de er på besøk.

lørdag 5. februar 2011

After the storm

Yesterday we had a storm. Not a special big one for the area around here, but heavy enough for making the sea rough.

Alnes is located at the other side of the island were I live, and in a stormy weather it is a popular place to go to “feel the nature” and take pictures. It is also safe to walk along the shore, as long as the wind is not to heavy. But remember to be cautios anyway, it could be slippery.

Alnes 05.02.11 020

Ruskever på Alnes 05.02.11 217

Ruskever på Alnes 05.02.11 109

fredag 4. februar 2011

“Godt med grønt”

Innimellom prøver jeg å være sunn og fornuftig, og da spiser jeg ekstra masse grønnsaker. Det er faktisk veldig godt. Det metter, har masse vitaminer og  et minimum av kalorier i seg.

middag

torsdag 3. februar 2011

KAFFEVESKE

I to måneder har jeg tigget tomme kaffeposer med “kaffemannen” på jobb. Og hver gang kaffemaskina har blitt fylt på, så har jeg fått levert en tom kaffepose på pulten min. Selvfølgelig til alles nysjerrighet. Hva skal jeg med tomme kaffeposer??

Her er resultatet!! Kunne nok vært litt penere i fasongen, men til å sy i aluminium og uten mønster, så er vel resultatet godkjent.

En tar mange kaffeposer, klipper de opp og syr de sammen med symaskin

veske 2veske 3

Så former en det til en veske, syr på hanker, og da er den ferdig til bruk

veske 5veske 9